{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.
Haasta itsesi mukaan sukelluskurssille Thaimaahan - KILROY

Sukelluskurssi Thaimaassa - Anssin kokemus

Oletko jo kokenut pinnan alla porskuttelija tai vasta harkitsemassa ensimmäistä sukelluskeikkaasi? Haaveiletko koralliriuttojen kohtaamisesta ja trooppisten merivesien valloittamisesta?
Lue millaisia kokemuksia unelmanikkarimme Anssi sai sukelluskurssilla Thaimaan upeissa maisemissa ja uskaltaudu itsekin matkaan!

Kuka? Anssi Helsingistä
Mitä? Haastoi itsensä ja lähti suorittamaan PADI-sukelluskurssin Thaimaahan

Missä ja kenen kanssa suoritit sukelluskurssin? 

Suoritin kurssin osana 6 hengen porukkaa uskomattomissa maisemissa Koh Phi Phin taianomaisella saarella Thaimaassa.

Oletko snorklannut aikaisemmin? Oletko hyvä uimari? Oliko tästä apua sukelluksessa? 

Olen aikaisemmin snorklannut jonkun verran. Nyt oli mahtavaa päästä lähemmäksi koralleja, kaloja ja sellaisia paikkoja, jonne pelkän snorklausmaskin kanssa ei pääse. Kuvailisin itseäni kuitenkin ”normaaliksi” uimariksi, eli en ole mikään erityinen uimataituri, mutten ihan huonokaan.

Tässä sukelluskoulussa meidän piti suorittaa 200 metrin uintitesti ennen sukelluksia. Testissä ei kuitenkaan ollut aikarajaa ja tyyli oli vapaa, kunhan vain matka tuli suoritettua. Testistä ei siis kannata ottaa stressiä: jos sinulla on kohtalainen peruskunto ja osaat ylipäätänsä uida en usko, että kenelläkään on varsinaisesti onglemia testin läpäisyssä. Loppupeleissä kyse on kuitenkin turvallisuudesta. Kurssiohjaajien tulee varmistaa, että jos olosuhteet syystä tai toisesta näin vaativat, jokainen pystyy huolehtimaan itsestään tietyllä tasolla ja uintitaito on osa tätä itsestään huolehtimista. Kaikissa sukelluskouluissa uintitesti ei kuulu peruskurssiin. 

Oletko muutoin aktiivinen reissaaja? 

Olen reissannut paljon ja hakeudun useimmiten juurikin aktiivisiin vaihtoehtoihin, joten mukavuusalueeni ulkopuolelle tämä reissu ei varsinaisesti mennyt. Tosin pinnan alla hengittäminen ja laitteisiin luottaminen jännitti hieman etukäteen.

Thaimaa kohteena on helppo reissaajalle: Suomesta on todella hyviä lentoyhteyksiä, paikan päällä on edullinen hintataso ja paljon hyvää ruokaa. Lisäksi Thaimaan turismi-infrastruktuuri on erittäin toimiva. Tämän takia Thaimaa on loistava myös sukelluskohteena niin ensikertalaisille kuin enemmän reissanneillekin.

Mitä sanoisit rohkaisuksi niille, jotka jännittävät laitesukellusta? 

Itse ainakin jännitin hieman laitesukellusta, koska ajatus hengittämisestä pelkästään suun kautta tuntui oudolta. Myös korvien paineen tasaaminen tuntui alkuun haastavalta, ja ajatus kivuliaalta: mitä jos en saisikaan tasattua painetta. Nämä huolet kuitenkin hälvenivät todella nopeasti, kun sukellusopettajat kertoivat heti juurta jaksaen kaikki oikeat tekniikat ja tavat. 

Opettajat myös toistivat jatkuvasti, että ”tyhmiä kysymyksiä ei ole sukelluksessa”. Kun kyse on loppupeleissä omasta terveydestä, on kaikki kysymykset sanottova ääneen. Itsekin rohkenin kysyä mielestäni noloja kysymyksiä ja juuri tästä syystä meille kehkeytyi niin hyvä ryhmähenki, koska kaikki uskalsivat kysyä ”hölmöjä” kysymyksiä ja yhdessä autoimme toisiamme ymmärtämään pienetkin yksityiskohdat.

PADIa suorittaessa käydään myös teoriatunneilla, joten kaikki tärkeät tekniset asiat opetetaan ja käydään läpi näiden tuntien aikana. Nopeasti myös huomasin oman kehitykseni ja tästä syystä innostuin sukeltamisesta koko ajan enemmän ja enemmän.

Minkälainen sukelluskurssi on käytännössä? 

Jokainen päivä koostuu sukellusopettajan tekemästä suunnitelmasta sekä oppilaiden kanssa sovituista asioista. Oman kokemukseni kohdalla tämä tarkoitti ensin kokoontumista joka aamu klo 9 parin tunnin teoriaosuudelle, sitten lounastaukoa ja tämän jälkeen harjoituksia vedessä.

Ensimmäisenä päivänä meillä oli uintikoe, toisena päivänä teimme vedenalaisia harjoituksia opettajan kanssa. Kolmantena päivänä oli ensimmäinen kunnon sukellus.

Teoriakoe suoritetaan sovitusti, kun oppilas tai ryhmä haluaa ja kun opettaja kokee, että olet valmis. Kuten uintitestiä ei tätä teoriakoettakaan kannata turhaa jännittää. Jos kuuntelet teoriatunneilla, kertaat asioita itsenäisesti ja kysyt aina, kun jokin asia mietityttää, on testin läpäiseminen varsin helppoa. Jälkikäteen koevastaukset käydään opettajan kanssa läpi, jotta varmistuu, että ymmärrät myös ne kohdat, jotka sattuivat menemään väärin testissä.

Kenelle suosittelisit sukelluskurssia?

Sukeltaminen sopii kaikille, jota homma vaan yhtään kiinnostaa! Paperinen terveysselvitys kuitenkin täytetään ennen kurssille pääsyä. Oman terveyden kanssa ei pidä leikkiä, joten vastaa kysymyksiin rehellisesti.

Sukeltaminen sopii kaikille, jotka haluavat kokeilla jotakin uutta ja kaikille, jotka pitävät aktiivisesta tekemisestä ja haluavat nähdä ja kokea enemmän. Onhan se vähän hassua, että matkaa vaikka nyt sitten Thaimaahan ja sen sijaan että menisi ja katsoisi kaikkea mahdollista, sitä jäisi vain rannalle ja näkisi vain murto-osan, mitä reissukohteella on tarjota. Pinnanalainen maailma on massiivinen ja kasvattaa matkakohteen "kokoa" mielettömästi!

Sukeltaminen on osuva laji myös niille, joita kiinnostaa vedenalainen maailma ja maailman merten hyvinvointi. Huomasin ainakin itse, kuinka sukeltaminen pisti miettimään kierrätyksen tärkeyttä, jätehuoltoa niin Suomessa kuin Thaimaassa sekä vertailemaan maiden välisiä eroja. Tämä kaikki, koska silloin tällöin, kun löysin vedestä muoviroskia, laitoin ne aina omaan talteen viedäkseni ne pois merestä. Kun näkee itse, mitä elämää vedessä on, sitä myös ymmärtää konkreettisemmin, minkä asioiden suojelusta on oikein kyse, kun puhutaan merten hyvinvoinnista tai vaikkapa mikromuovin päätymisestä kalojen ruokavalioon.

Meidän sukellusspoteissa ei pahemmin näkynyt roskia, ja saimme ihailla pinnanalaista maailmaa sai rauhassa, mutta koko homma pisti miettimään, sillä tiedän, ettei kaikkialla asiat ole näin puhtaalla mallilla. 

Millainen kohde Thaimaa on sukelluskurssin suorittamiseen? 

Loistava! Riippuen päivästä ja vuodenajasta vedessä on n. 15 – 40 metrin näkyvyys, eli toisin sanoen todella hyvä. Kaikki tarvittavat palvelut löytyvät lyhyen kävelymatkan päässä, ruoka on mielettömän hyvää ja vaihtoehtoja paljon.

Jos jotakin negatiivista pitäisi sanoa, niin ehkä sitten se, että yöelämän houkutuksia on vaikea vastustaa: sukelluskurssin ajan, kun täytyy jättää drinkit väliin, jotta on aistit skarppina vedessä. Toisaalta kurssi loppuu aikanaan ja sittenhän sitä pitää juhlistaa...

Mitä teit sukelluskurssin ohella? 

Kävin uimassa rannalla ja tein esimerkiksi aamutrekkauksen pienelle, mutta kauniille, näköalatasanteelle. Lepuutin rannalla auringossa ja vietin aikaa muiden kurssilaisten kanssa.

Saattaa myös olla, että innostuin hieman tanssahtelemaan Ko Phi Phin yöelämän rantabileissä. Bucket-juomat on niin halpoja!  

Nyt kun kurssi on takana, miten kuvailisit sukelluskurssia 5 sanalla? 

  • Innostava
    Opettajien innostus lajia kohtaan oli tarttuvaa, ja mitä enemmän asiota oppi, sitä enemmän innostuin touhusta.
  • Energisoiva
    Kurssi oli hyvällä tavalla haastava, oli mahtavaa olla pitkästä aikaa tilanteessa, jossa pääsi oppimaan itselle aivan uusia taitoja. Itsensä haastaminen ja sitä kautta saavutetut onnistumisen tunteet antavat aina energiaa.
  • Hauska
    Hyvällä porukka, mielenkiintoisen asian äärellä on yksinkertaisesti hauskaa. Hauskaa oli oppimisen lisäksi tietenkin itse sukeltaminen: kaikki ne värikkäät kalat ja korallit, laiskasti liikkuvat kilpikonnat ja kaikki muut merenelävät, joiden nimiä en edes tiedä!
  • Sosiaalinen
    Itse kurssilla meidän porukalle muodostui kiva me-henki ja sukelluksille mennään aina porukassa ja vieläpä niin, että jokaisella on aina buddy, joka huolehtii, että kaikki sujuu niin kuin pitääkin. Kyseessä on "yksilölaji", mutta yllätyin positiivisesti, kuinka sosiaalista homma olikaan.
  • Opettavainen
    Tietoisuus maailman merien tilasta kasvaa ja vaikuttaa omiin arvoihin ja arjen valintoihin. 

 

Innostuitko sukelluskurssista Thaimaassa tai jossain ihan muualla? Jäikö jokin mietityttämään? Älä turhaan pähkäile kysymyksiesi kanssa yksin, vaan laita meille viestiä. Yhteydenotto on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Kysy sukelluskursseista

alt

Suunnittele oma matkasi

  1. Valitse unelmiesi kohteet ja tekeminen. 
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita suunnittelu

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.